Leer jongleren

Jongleren kan met alles wat goed in je hand past. Je hebt speciale jongleerballen, die hebben als voordeel dat ze niet rollen of stuiteren. Je kunt ook met tennisballen oefenen, maar daar moet je wat meer achteraan lopen.  Onderaan dit artikel zullen we uitleggen hoe je zelf jongleerballen kunt maken.

Jongleren

Stap 1
We beginnen met 1 bal. Gooi die bal van je rechterhand naar je linkerhand. Probeer hem voor je gezicht langs te gooien. En gooi heen en weer. Als dat lukt probeer je hetzelfde zonder naar je handen te kijken.
Stap 2
Nu komt er een tweede bal bij. Gooi net als net de bal in je rechterhand naar je linkerhand. Meteen nadat je deze bal gegooid hebt, gooi je de bal in je linker hand naar je rechterhand. Je kunt de eerste bal nu met je linkerhand opvangen en de tweede bal met je rechterhand opvangen. Om in een echt jongleerritme te komen begin je daarna bij je linkerhand. Gooi de bal van je linkerhand naar je rechterhand en gooi meteen daarna de bal van je rechterhand naar je linkerhand. En herhaal. Zorg dat de ballen voor je gezicht langs komen, dan heb je de tijd om de volgende bal te gooien.
Stap 3
Nu komt de derde bal erbij. Hou twee ballen in je rechterhand en één bal in je linkerhand. Gooi een bal van je rechterhand naar je linkerhand. Gooi de bal in je linkerhand naar je rechterhand. Voordat die tweede bal aankomt moet je rechterhand vrij zijn, dus meteen nadat je met je linkerhand gegooid hebt, gooi je weer met je rechterhand. Blijf oefenen.


Of download de uitleg van Scouting Nederland:

Jongleerballen maken

Wat heb je nodig?

  • 300 gram ongekookte rijst
  • 3 boterhamzakjes
  • 6 ballonnen
  • een schaar

1. Doe 100 gram rijst in een boterhamzakje en vouw het dicht. Je hoeft er geen knoop in te doen, want we willen geen jongleerbal met een bobbel.

2. Knip de tuitjes van de ballonnen af.

3. Priegel een ballon om het boterhamzakje heen. Je kunt het zakje nog een beetje zien. Dat is niet erg.

4. Priegel de tweede ballon nu vanaf de andere kant (waar je het zakje nog zag) er omheen.

5. Herhaal dit voor de andere jongleerballen,