Knoop je eigen dasring

Knoop je eigen dasring

Het is natuurlijk veel gaver een zelfgeknoopte dasring om je das te hebben dan eentje uit de Scoutshop. De knoop die we voor een dasring gebruiken heet de Turkse knoop. Je kunt een dasring knopen met een leren veter {zoals op de plaatjes hieronder), katoenkoord (verkrijgbaar bij de Scoutshop en bouwmarkt, van leuke kunststof gekleurde touwtjes die je bij de bouwmarkt of de voordeelwinkel kunt vinden. 

Je maakt hem als volgt. Je hebt een touw nodig van 1.10 m lengte. Volg de tekening exact. Let op ieder detail. De plaats waar het touw kruist in situatie 1 is het midden van het touw. Bij tekening 3 en 5 moet je aandacht hebben voor het verloop van het touw. Zodra je aan situatie 6 komt, is je basispatroon klaar. Zorg dat je een binnendiameter hebt van ongeveer 4,5 cm. Indien jouw resultaat groter is, trek je alles nog eens goed aan of maak je de dasring opnieuw maar dan rond 2 vingers i.p.v. 3.

 Als je basispatroon klaar is, heb je twee losse uiteinden. Volg daarna met één uiteinde het andere uiteinde in tegenovergestelde richting. Als je touw op is, doe je met het andere uiteinde net hetzelfde (maar dan in de andere richting). Tot je overal minstens 2 keer gepasseerd bent. Je dasring moet er dan ongeveer uitzien zoals de blauwe dasring op deze pagina.